Wilde achtervolging eindigt in Amsterdam-Oost: “Waren een groot gevaar op de weg”

De politie had vannacht de handen vol aan twee 21-jarige Duitsers. Het duo kreeg een stopteken op de A2 bij Breukelen, maar maakte zich vervolgens uit de voeten. De achtervolging eindigde op de Mr. Treublaan in Oost met een lekke voorband. Het tweetal kon uiteindelijk in de buurt worden aangehouden. 

Agenten van de regio Midden-Nederland kregen rond 23.30 uur een melding binnen van de kentekencamera’s, de Automatic Number Plate Recognition-systeem (ANPR), dat een auto met gestolen kentekenplaat uit Duitsland op de A2 reed ter hoogte van Vianen. 

Deze camera’s scannen auto’s die voorbijrijden op de snelweg, de politie krijgt een melding als het nummerbord in een database staat. Het gaat dan om bijvoorbeeld gestolen voertuigen of voertuigen die betrokken zijn bij een onderzoek van de politie.

Vanaf Breukelen

Agenten gingen op zoek naar de auto en spotten deze vervolgens ter hoogte van Maarssen. Vanaf daar kreeg het tweetal een stopteken. De agenten wilden het voertuig bij afrit Breukelen van de snelweg halen. In eerste instantie leek het erop dat de inzittenden gehoor gaven aan het stopteken, maar op het laatste moment schoot het voertuig toch weer de A2 op. 

Vervolgens werd er een achtervolging ingezet door de politie. “Het voertuig reed met een hoge snelheid weg.  Daarbij werd roekeloos gereden en gevaarlijke capriolen uitgehaald”, aldus een woordvoerder van de politie. “Ze waren een groot gevaar op de weg.”

Helikopter

Uiteindelijk eindigde de achtervolging op de Mr. Treublaan, ter hoogte van de Weesperzijde en de Berlagebrug. Ongeveer 25 kilometer van de afrit Breukelen. De auto werd met een lekke linkervoorband aangetroffen, maar van de bestuurders was geen spoor te bekennen. 

Agenten hebben met behulp van een politiehelikopter in de omgeving gezocht naar de mannen. Het tweetal werd door de helikopter gespot, ze lagen verstopt onder een busje. Daar zijn ze vervolgens aangehouden. De mannen worden verdacht van roekeloos rijgedrag, rijden onder invloed en diefstal van een kentekenplaat. 

Comments

comments

36 bezoekers online
4 gasten, 32 bots, 0 leden
Max bezoekers vandaag: 45 op 09:13 am UTC
Deze maand: 83 op 09-01-2023 01:13 pm UTC
Dit jaar: 157 op 08-20-2023 11:18 pm UTC
Totaal: 610 op 12-26-2022 11:27 am UTC