Schiphol en FNV akkoord over beveiligers

Vakbond FNV heeft donderdag een akkoord gesloten met luchthaven Schiphol en betrokken beveiligingsbedrijven over betere werkomstandigheden voor beveiligers.

Beveiligers hoeven door het akkoord minder lang op hun benen te staan en komen vaker in vaste dienst, aldus de bond.

Lees ook: Beveiligers Schiphol staken weer: meer acties aangekondigd

Schiphol en de beveiligingsbedrijven bereikten vorige week al overeenstemming met de overige vakbonden over een plan van aanpak. Daarbij werd ook al afgesproken dat de komende tijd extra beveiligers worden aangenomen, zodat het personeel bij de veiligheidscontrole minder lang achtereen hoeft te staan. FNV was echter ontevreden over het onderhandelingsresultaat en bleef actievoeren voor betere afspraken.

Naast de statijden en de vaste banen ging het daarbij onder meer om problemen met de temperatuur op de werkplekken. Beveiligers krijgen nu de beschikking over koelunits en ventilatoren en mogen als dat nodig is hun kleding aanpassen, langere pauzes nemen of korter werken. Ook wordt het ziekteverzuim aangepakt.

De beveiligingsbedrijven en de luchthaven lieten weten tevreden te zijn dat verdere acties van de FNV nu van de baan zijn. Een deel van de beveiligers legde afgelopen weken een paar keer kortstondig het werk neer. Veel poortjes waren daardoor tien tot twintig minuten dicht.

Comments

comments

Be the first to comment on "Schiphol en FNV akkoord over beveiligers"

Leave a comment

55 bezoekers online
5 gasten, 50 bots, 0 leden
Max bezoekers vandaag: 76 op 01:17 am UTC
Deze maand: 111 op 01-06-2019 02:35 am UTC
Dit jaar: 111 op 01-06-2019 02:35 am UTC
Totaal: 390 op 02-08-2015 11:46 pm UTC