Salsa razend populair: “De groepen zijn zelfs zo groot, dat we mensen moeten weigeren”

Salsa is razend populair. Dansschool Baila Bel Air en Salsa te Gusta zien het aantal aanmeldingen de laatste jaren fors stijgen. In Club Atelier aan de Anthony Fokkerweg organiseren ze samen salsafeesten, waar beginners ook les kunnen krijgen.

Op de dansvloer staat een cursist, die net haar eerste cursus heeft afgerond. Vanavond danst ze voor het eerst op een salsafeest. “Het is gewoon echt even spannend” vertelt ze. “Straks sta ik nog op iemands teen staan.”

Die zenuwen horen er volgens dansleraar Arie Lindenburg gewoon bij. “Mensen komen binnen en zijn verlegen” vertelt hij. Maar na een uur met elkaar dansen, swingen die heupjes door de zaal. “Dan zie je aan het eind van de les iedereen lachen.”

Volgens Lindenburg kan iedereen dansen. “Voor veel mensen is er vaak een drempel. Maar ik weet zeker dat iedereen dit kan. Ik ben echt zo een oude voetballer. Ik dacht dat ik dit nooit zou kunnen en nu geef ik gewoon les.”

Populariteit

Salsa is volgens danslerares Michelle Bloem van Baila Bel Air onder andere populair doordat veel artiesten zich wagen aan salsa en bachatanummers. “De groepen zijn zelfs zo groot dat we mensen moeten weigeren” vertelt ze.

Baila Bel Air opende in 2019 met 350 leerlingen per maand. Dit jaar zijn het er 200 meer. Willemijn Maas, manager van dansschool Salsa te Gusta herkent de toenemende interesse. In 2010 begon de dansschool met twee lesjes en tien leerlingen. Inmiddels worden er wekelijks bijna 50 lessen gegeven. Door de stijgende vraag leidt de dansschool nu zelfs mensen op tot dansleraar.

Maas’ liefde voor salsa is groot: “Het is muziek. Genieten met je vrienden of partner. Het is heel vrij, heel los, lekker bewegen.” En voor wie nog twijfelt, heeft Bloem een advies: “Je moet het gewoon doen. Dan ontdek je zelf hoe lekker het is om te swingen.”

Comments

comments

36 bezoekers online
7 gasten, 29 bots, 0 leden
Max bezoekers vandaag: 45 op 09:13 am UTC
Deze maand: 83 op 09-01-2023 01:13 pm UTC
Dit jaar: 157 op 08-20-2023 11:18 pm UTC
Totaal: 610 op 12-26-2022 11:27 am UTC