Rosanna (37) aangevallen en aangerand in Amsterdam: “Ze mogen hier absoluut niet mee wegkomen”

De 37-jarige Rosanna is in de nacht van dinsdag op woensdag op de De Lairessestraat in Amsterdam-Zuid mishandeld en aangerand. De politie is op zoek naar de drie daders, die rond de 18 jaar oud zijn. 

Rond 01.45 uur zit Rosanna op haar vriend te wachten als het drietal, dat met elkaar lollig en amicaal doet, op haar af komt. Ze vragen om een peuk. “Ik wimpelde hen af en zei ‘nee, laat me met rust’. Toen haalden ze alle drie hun penis uit hun broek. Ik denk dat ze dat grappig vonden, maar ik vond het heel intimiderend. Ik heb ze denk ik uitgescholden en toen kwam de eerste vuistslag.”

Gekneusde polsen

Ze gaat tegen de grond en staat op. “Ik ben niet een meisje dat over zich heen laat lopen, dus ik heb teruggeslagen. En best hard ook, want ik heb twee gekneusde polsen.” Maar de jongens blijven slaan en schelden. Zelf heeft ze al bij de tweede vuistslag van een van de jongens het gevoel dat haar neus gebroken is. Tijdens de mishandeling belandt ze op de grond en raakt ze buiten bewustzijn. 

In de aangifte, die AT5 heeft ingezien, staat dat ze ook betast is door het drietal. Ook hebben twee van hen haar bij beide armen vastgepakt, terwijl de derde haar sloeg. Ze heeft een gekneusd sleutelbeen, gekneusde ribben, een zware hersenschudding en inderdaad een gebroken neus opgelopen.  

De aanval en aanranding hebben ook geestelijk een grote impact. “Ik ben helemaal paranoia”, vertelt Rosanna. “Ik ben schrikkerig. Terwijl, als iemand niet snel schrikt, ben ik het.” Ze durft niet meer alleen buiten te komen en slaapt slecht. Tegelijkertijd beseft ze nog niet helemaal wat er is gebeurd. “Omdat er adrenaline zit om hen te vinden.”

Camerabeelden

De politie neemt de zaak volgens haar heel hoog op. Om de politiemensen bij het onderzoek te helpen, heeft ze samen met haar vriend al meerdere camerabeelden verzameld van bewoners van de straat en van omliggende straten.  “Ze mogen hier absoluut niet ongestraft mee wegkomen”, zegt Rosanna. Ze vraagt of getuigen of mensen die weten wie de jongens zijn zich bij de politie willen melden. 

Een politiewoordvoerder bevestigt dat de zaak onderzocht wordt. Ook hij vraagt getuigen om zich te melden. 

Comments

comments

46 bezoekers online
0 gasten, 46 bots, 0 leden
Max bezoekers vandaag: 73 op 11:18 am UTC
Deze maand: 90 op 03-22-2023 01:04 pm UTC
Dit jaar: 104 op 01-01-2023 03:58 pm UTC
Totaal: 610 op 12-26-2022 11:27 am UTC