Ouders baby Muhammed sluiten juridische procedure tegen OLVG niet uit

De ouders van baby Muhammed, die zijn voetje gruwelijk verbrandde na een fout van het OLVG Oost, sluiten juridische stappen tegen het ziekenhuis niet uit. Het kindje liep een derdegraads brandwond en zenuwletsel op in het ziekenhuis.

Dat gebeurde nadat de hiel van Muhammed voor bloedafname werd opgewarmd met een handschoen met lauw water. Die werd op het voetje gehouden en met een luier eromheen gewikkeld. De handschoen bleef tien minuten zitten, maar nu blijkt dat de temperatuur van het water in de handschoen niet continu is gecontroleerd.

Lees ook: Onderzoek: brandwonden pasgeboren baby OLVG door te heet warmte-element

Muhammed zijn voet is inmiddels genezen, er zit alleen nog een litteken. Maar wat voor schade de brandwond heeft aangericht, moet nog duidelijk worden, zegt Yusuf Ersoy, advocaat van de ouders. ‘Er moet nog nader neurologisch onderzoek worden gedaan, het kind moet nog gaan lopen, er moet nog blijken of alle functies het doen.’

Juridische procedure
De onzekerheid blijft dus. ‘De ouders vragen zich af wat hun kind eraan heeft overgehouden. En als dat zo is: gaat het OLVG dat vrijwillig herstellen, of moeten wij ook nog eens een hele lange juridische procedure voor houden?’

Uit het onderzoek naar het incident blijkt dat er geen protocol was voor de handeling die bij Muhammed werd uitgevoerd. Het OLVG laat weten dat die wordt ingevoerd. Ook komt er een vast aanspreekpunt voor ouders na zware bevallingen. Over een mogelijke schadevergoeding kan het ziekenhuis nog niets zeggen.

Comments

comments

Author: admin