Omstander geraakt bij schietpartij voor Club Air

Op straat voor de deur van Club Air in de Amstelstraat zijn vannacht schoten gelost. Een omstander werd daarbij geraakt. Agenten wisten de schutter, een man, meteen aan te houden. Clubgangers die op het tijdstip nog aanwezig waren, moesten de club vervolgens verlaten. 

Rond 03.20 uur loste de man de schoten voor de club. Vooraf vond er een ruzie tussen twee mannen plaats op straat. De verdachte ging daarna weg en kwam later terug met het vuurwapen. Toen hij de schoten loste werd een omstander geraakt. Hij raakte lichtgewond en kon ter plekke worden behandeld. De verdachte werd vervolgens vastgehouden door omstanders en de beveiligers van de club, toegesnelde agenten konden de man meteen aanhouden. 

Na een overleg tussen de politie en de nachtclub werd er besloten dat de deuren van de club zouden sluiten. De aanwezige feestgangers moesten, iets eerder dan de originele sluitingstijd, de club daarom verlaten. 

De recherche heeft onderzoek gedaan in de straat en heeft meerdere getuigen gesproken, wel zijn zij nog op zoek naar beeldmateriaal van de ruzie die voorafging aan het schietincident. Mensen met beelden van de ruzie, zowel zelf gemaakt als eventueel op beveiligingscamera’s, worden gevraagd om de beelden te delen.  

Comments

comments

35 bezoekers online
7 gasten, 28 bots, 0 leden
Max bezoekers vandaag: 45 op 09:13 am UTC
Deze maand: 83 op 09-01-2023 01:13 pm UTC
Dit jaar: 157 op 08-20-2023 11:18 pm UTC
Totaal: 610 op 12-26-2022 11:27 am UTC