Klusbus leeggeroofd: “Binnen twee minuten was het gedaan”

Dinsdagnacht werd de klusbus van Hans van Beek voor de tweede keer leeggeroofd. Een razendsnelle en geruisloze actie, zo is te zien op camerabeelden. In totaal is er zo’n 1500 euro aan materiaal van bouwbedrijf Avokoenen gestolen.

Hans vertelt aan NH Nieuws hoe hij erachter kwam dat zijn spullen weg waren. “Ik wilde net naar m’n eerste klus gaan rijden, deed de schuifdeur open en zag dat er twee koffers weg waren.” In die koffers zat allerhande gereedschap. Daarnaast werden een multicutter en meerdere schuurmachines gejat. 

De Amstelveense klusser heeft na de eerdere berovingen een camera opgehangen die perfect zicht geeft op de klusbus. Op de beelden, die eerder al op Facebook zijn geplaatst, is te zien hoe weinig tijd de dieven nodig hebben om de bus open te krijgen, de buit te graaien en weg te rijden.

Tips

Na het delen van deze beelden op Facebook heeft Hans al veel anonieme tips gekregen. “Sociale media zijn dan enorm handig. Ik krijg tips over de auto waar ze de spullen inlaadden en over de gasten die dit gedaan hebben.” 

Toch is hij er nog niet van overtuigd dat de daders zullen boeten voor de roof. “Je hoort nooit dat een bende is opgepakt, alleen maar dat er wordt gestolen.”

Niet de eerste keer

Het was voor Hans niet de eerste keer dat zijn bus overhoop werd gehaald. “Twee keer is het ze niet gelukt maar ze hebben het nu in totaal vier keer geprobeerd. De vorige keer toen ze buit maakten, liep de schade in de duizenden euro’s.”

Het bedrijf waar Hans voor werkt, Avokoenen, heeft aangifte gedaan van de diefstal.

Comments

comments

45 bezoekers online
1 gasten, 44 bots, 0 leden
Max bezoekers vandaag: 84 op 05:08 pm UTC
Deze maand: 93 op 09-18-2020 05:30 am UTC
Dit jaar: 257 op 05-10-2020 02:11 am UTC
Totaal: 601 op 11-05-2019 06:12 am UTC