Coach Passenier rekent niet op olympische deelname Badr Hari

AMSTERDAM – Coach Mike Passenier van kickbokser Badr Hari denkt niet dat kickboksorganisatie Glory de Amsterdammer vrijgeeft voor de Olympische Spelen van Tokio. “Voordat wij het Glory konden vragen, lag het nieuws al op straat. Ik denk niet dat ze akkoord gaan, ze zullen zich waarschijnlijk op de tweede plaats gesteld voelen.”

Dat zij coach Passenier vandaag tegen de Telegraaf

Passenier bevestigde wel dat de Nederlandse boksbond hem heeft benaderd om de vechter te interesseren voor het olympisch toernooi. “En ik heb het bij Badr neergelegd. We besloten het eerst aan Glory te vragen, omdat zij als werkgever akkoord moeten gaan. Ik wacht nog op een belletje, maar ik reken er niet meer op”, aldus Passenier.

Potentie

De 35-jarige Hari behoort tot een groep kickboksers die volgens voorzitter Boris van der Vorst van de Nederlandse boksbond de potentie hebben om mee te doen aan de Spelen in Tokio (2020) of Parijs (2024). De kickbokser is momenteel nog herstellende van de enkelblessure die hij eind vorig jaar opliep tijdens het wereldtitelgevecht tegen Verhoeven in Arnhem.

“We zijn in gesprek met een brede groep boksers en kickboksers die de potentie hebben om Nederland te kunnen vertegenwoordigen op de Spelen”, aldus Van der Vorst. “We zijn trots op ons huidige boksteam. Maar we kijken ook naar de gewichtsklassen waarin we niet zo goed bezet zijn, zoals bij de zwaargewichten.” Hari is daar een van de kandidaten. “Maar er zijn nog zoveel zaken die uitgezocht moeten worden. Niet alleen met Badr, maar ook met andere betrokken partijen zoals Glory en sportkoepel NOC*NSF.”

Olympische tickets 

Na de NK, op 1 en 2 februari in Rotterdam, beslist de bond welke boksers namens Nederland mogen proberen olympische tickets te bemachtigen. Het Europese OKT is in maart in Londen. Twee maanden later volgt nog een mondiaal kwalificatietoernooi in Parijs.

Comments

comments

56 bezoekers online
2 gasten, 54 bots, 0 leden
Max bezoekers vandaag: 84 op 05:08 pm UTC
Deze maand: 93 op 09-18-2020 05:30 am UTC
Dit jaar: 257 op 05-10-2020 02:11 am UTC
Totaal: 601 op 11-05-2019 06:12 am UTC