AMSTERDAM – Bij brandweerkazernes in Amsterdam hangt de vlag halfstok na het tragische incident dat zich gisteren afspeelde bij de kazerne aan de Marnixstraat. Inmiddels zijn er op de plek waar het gebeurde ook bloemen gelegd.

Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat de vlaggen bij de brandweerkazernes tot aan de begrafenis halfstok blijven hangen. Sommige bloemstukken die eerst buiten stonden, zijn door het brandweerpersoneel al binnen in de kazerne gezet.

Steekincident

Bij de brandweerkazerne vond gisteren een steekincident plaats. Daarbij raakten twee brandweerlieden gewond. Een van hen kwam daarna te overlijden. Vermoedelijk was er sprake van suïcide.

Burgemeester Femke Halsema heeft de brandweerkazerne gisteren bezocht. Brandweercommandant Tijs van Lieshout praat de komende dagen in verschillende kazernes met de brandweermensen. 

Andere ploeg

De kazerne is sinds vandaag weer in gebruik. Wel werkt er vandaag een andere ploeg dan gisteren. 

De politie heeft op locatie gistermiddag urenlang onderzoek gedaan. Een woordvoerder van de politie zegt dat er vandaag niet meer informatie over dat onderzoek bekend wordt gemaakt.

Comments

comments