De Nederlandse BOA Bond ziet na een eerste gesprek met burgemeester Halsema voorlopig af van acties. Eerder deze week dreigde de bond nog tot acties over te gaan als Halsema niet zou toezeggen de verdedigingsmiddelen van BOA’s uit te breiden.

Het gesprek ging over het verzoek van de bond tot uitbreiding van de standaarduitrusting met wapenstok, pepperspray en een bodycam. Het ging vandaag om een oriënterend gesprek. Binnenkort komen beide partijen weer bij elkaar voor een tweede ontmoeting.

Lees ook: BOA’s bereiden ‘stevige acties’ voor

Wapens zijn volgens de bond nodig omdat BOA’s in Amsterdam dagelijks risico lopen en het te onveilig is om dit werk ongewapend uit te voeren. De autoriteiten menen echter dat het geweldsmonopolie aan de politie voorbehouden moet blijven. 

Lees ook: BOA Bond eist van Halsema aanvraag wapenstok en pepperspray, anders acties

Dat acties nu uitblijven betekent niet dat toekomstige acties uitgesloten zijn, laat de bond weten. Ruud Kuin van de BOA Bond benadrukt daarbij het belang van de huidige gesprekken. ‘We willen blijven praten. Maar er moet ook perspectief zijn voor een oplossing. Dat is wat we (…) gaan afwegen. Is er perspectief? Dan gaan we uiteraard verder praten.’ 

 

>> Nieuwsbron: http://www.at5.nl/feed

Comments

comments