AMSTERDAM – AnneMarie Tiebosch organiseert activiteiten in haar wijk om bewoners bij elkaar te brengen. In de F-buurt in de Amsterdamse Bijlmer is ze een belangrijke spil. “Het kriebelt altijd om iets te organiseren. Ik vind het fijn om mijn eigen omgeving mooier te maken”, vertelt AnneMarie in NH Buurten.

De Amsterdamse is onder meer het brein achter creatieve lessen, buurtfeesten en  kunstprojecten op straat. “Ik nodig buurtbewoners met creatieve vaardigheden uit om hun skills met ons te delen. Denk aan fotografen, kunstenaars, modeontwerpers.”

De F-Buurt is ook de wijk waar in september vorig jaar de 18-jarige Jay-Ronne om het leven kwam na een steekpartij. Vanuit het raam van haar buurtlokaal ‘Aanwezig en Bezig’ kan ze de plek zien waar het allemaal gebeurde. “Het was heel verdrietig en ongelofelijk. Hoe kon dit gebeuren op klaarlichte dag? Ouders waren in de week erna bang om hun kinderen hier te laten komen.”

Volgens AnneMarie zijn veel buurtbewoners strijdbaar. “Alle ouders in de Bijlmer zijn er mee bezig dat we onze jongeren dichtbij ons moeten houden.”

Comments

comments