Ajacied Edson Alvarez inzetbaar voor do or die-duel in Berlijn

Na de matige vertoning van vorige week heeft Ajax wat goed te maken in Berlijn. In de Duitse hoofdstad hopen de Amsterdammers de volgende ronde te halen van de Europa League. De thuiswedstrijd tegen Union Berlin eindigde in 0-0.  “We moeten het zeker anders doen.” 

Ajax reisde pas laat in de middag naar Duitsland. Trainer John Heitinga plande nog thuis op het trainingscomplex De Toekomst een oefensessie. “We wilden nog tactisch trainen en hier in Berlijn is alles open.” Naast Heitinga nam verdediger Jurrien Timber plaats achter de microfoon in de perskamer van Union Berlin. Er is een plan, maar hebben ook nog aantal meetings. Dus helemaal precies weten we het ook nog niet.”

De Amsterdamse oefenmeester hield zich ook nog op de vlakte en wil de tegenstander niet wijzer maken. Niet over de tactiek, maar ook niet over de invulling van zijn elftal. “Het kan met dezelfde spelers, maar ook met andere spelers.” 

Tekst loopt door onder de foto.

Er is dus nog het nodige te gissen voor morgenavond. Dat is niet het geval over de inzetbaarheid van Edson Alvarez. De Mexicaan viel aflopen weekend tegen Sparta uit met een schouderblessure, maar dat valt reuze mee. “Edson kan spelen, hij is een echte strijder. Ik ga ervan uit dat hij aan de aftrap verschijnt.” 

Bij een gelijkspel tegen de nummer drie van de bundesliga volgen strafschoppen, maar daar heeft Heitinga niet veel extra aandacht aan besteed. “Ik ben er niet mee bezig geweest, want ik verwacht niet dat er strafschoppen komen. En anders nemen de beste spelers ‘m.”

Union Berlin tegen Ajax begint morgenavond om 21.00 uur. De winnaar gaat door naar de achtste finales van de Europa League.  

Comments

comments

55 bezoekers online
1 gasten, 54 bots, 0 leden
Max bezoekers vandaag: 73 op 11:18 am UTC
Deze maand: 90 op 03-22-2023 01:04 pm UTC
Dit jaar: 104 op 01-01-2023 03:58 pm UTC
Totaal: 610 op 12-26-2022 11:27 am UTC