Toekomst Het Landje ondanks steun Nieuw-West onzeker

Het is nog de vraag of de bezuiniging op bouwspeelplaats Het Landje in het Rembrandtpark wordt afgeblazen. Als het aan stadsdeel Nieuw-West ligt wel, maar de centrale stad is nog niet akkoord.

Stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud gaf vanavond tijdens een bestuurscommissievergadering toe dat Het Landje door een fout van zijn ambtenaren op de bezuinigingslijst is terechtgekomen. De bouwspeelplaats stond op de lijst met kinderboerderijen waarop bezuinigd ging worden, terwijl het geen kinderboerderij is. Dat kwam volgens hem doordat er een verkeerd emailadres gebruikt was.

Lees ook: Het Landje vestigt alle hoop op sympathie van stadsdeel Nieuw-West

Het totale bedrag dat Nieuw-West moet bezuinigen is onlangs van ongeveer twee naar één miljoen euro gegaan. Als het aan Baâdoud ligt, zijn de bezuinigingen op de kinderboerderijen én Het Landje daardoor van de baan. Maar uiteindelijk gaat de gemeenteraad daarover. ‘Wij krijgen geld om boodschappen te doen en moeten daarna een boodschappenbriefje inleveren’, aldus Baâdoud.

abc5media_video_0

De stadsdeelvoorzitter gaf aan dat er meerdere gesprekken met de verantwoordelijk wethouder waren gevoerd, maar dat hij nog niet weet of de gemeenteraad Het Landje en de kinderboerderijen in het stadsdeel gaat sparen. ‘Ik doe een oproep aan de leden van de bestuurscommissie om hun fractieleden in de stad te motiveren en corrigeren.’

Lees ook: Miljoenenbezuinigingen stadsdelen komen in stapjes: ‘Een doekje voor het bloeden’

Stadsdeelbestuurder Ronald Mauer was zelf op het stadhuis geweest en had daar naar eigen zeggen een “lastig gesprek” gevoerd. ‘Ze willen daar het bouwwerk van de bezuinigingen intact laten. We kunnen het vanavond niet veranderen.’ Ook hij hoopt dat politici uit Nieuw-West hun partijgenoten in de gemeenteraad kunnen overtuigen.

abc5media_image_2

Spandoeken
Bij de vergadering op het stadsdeelkantoor waren tientallen kinderen namens Het Landje aanwezig. Ze hadden zelfgemaakte spandoeken bij zich, waarop bijvoorbeeld “de gemeente is dom” stond en “blijf van de hutten af”. 

Rond 21.00 uur was de vergadering over Het Landje in het stadsdeelkantoor afgelopen. ‘Dan denk ik dat het dat het nu tijd is dat de kinderen naar bed gaan’, zei Baâdoud tegen de aanwezigen op de publieke tribune. ‘Wij gaan echt ons best doen.’

@AchmedBaadoud @caroliendeheer @DiederikBoomsma @femkeroosma @RonaldMauerD66 @020amstelveen Kinderen naar het AB Nieuw-West voor het #Landje!!! pic.twitter.com/MjUWR6NErP

— Paul Bakker (@paul_bakker27) November 9, 2016

De gemeenteraad neemt morgen een besluit over de nieuwe bezuinigingslijst die Nieuw-West voorstelt. De gemeenteraadsfractie van GroenLinks heeft al aangekondigd een voorstel in te dienen om de bezuiniging op Het Landje ongedaan te maken. 

Als de bezuiniging op Het Landje niet wordt teruggedraaid, moet de bouwspeelplaats de deuren sluiten omdat de beheerders niet betaald kunnen worden. 

Comments

comments

Be the first to comment on "Toekomst Het Landje ondanks steun Nieuw-West onzeker"

Leave a comment

79 bezoekers online
16 gasten, 63 bots, 0 leden
Max bezoekers vandaag: 83 op 01:16 pm UTC
Deze maand: 170 op 09-04-2018 04:56 pm UTC
Dit jaar: 291 op 05-31-2018 09:35 am UTC
Totaal: 390 op 02-08-2015 11:46 pm UTC