Amsterdam

Alle leden probleemfamilie Rivierenbuurt huis uit

De probleemfamilie van de Rivierenbuurt is nu helemaal vertrokken uit de Oude-IJselstraat. Volgens Het Parool heeft zoon Mohamed nu per 1 september ook een andere plek in de stad gevonden.

Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente tegen de krant. De buurt moet nog geïnformeerd worden over de stand van zaken nu. In mei van vorig jaar werd de buurt opgeschrikt door een handgranaat die voor de deur van de woningen op nummer 6 en 8 afging. De schade aan de voordeur en geparkeerde auto’s was enorm. 

Lees ook: Vijf arrestaties na inval bij probleemgezin Oude-IJselstraat

Op 9 juni werd familielid Zinna B. beschoten. Ze werd geraakt in haar been en hand. Er is tot nu toe niemand gearresteerd voor de aanslagen. Na de onrust besloot burgemeester Van der Laan Zinna B. een gebiedsverbod te geven. Haar woning kon ze daardoor niet meer in. Vervolgens verhuisde ze.

Lees ook: Politie zoekt ‘Centjes’ en ‘Moussa’ om handgranaat Oude-IJselstraat

Een van haar zoons, Yassir B., is een bekende in het criminele Amsterdamse circuit. Hij zorgde voor veel overlast in de buurt en is voor meerdere misdrijven veroordeeld. Hij maakt deel uit van de top 600 jonge criminelen.

Lees ook: Handgranaat zorgt voor ravage middenin Rivierenbuurt

De jongste van de drie broers heeft geen problemen. Hij is minderjarig, schrijft Het Parool.

Comments

comments